چاپ فلکسی و چاپ افست دو تکنیک مختلف چاپ هستند که برای مقاصد و کاربردهای مختلف استفاده میشوند. هر دو شیوه داره کاربردهای فراوانی هستند، اما وجود تفاوتهای فراوان بین این دو روش، موجب ارائه نتایج متفاوت شده، آشنایی با مشخصات منحصر به فرد هر یک از این روش های چاپ به کاربران و دستاندرکاران صنعت چاپ در تصمیم گیری هوشمندانه همراه با صرفه جویی اقتصادی کمک زیادی میکند؛ بنابراین اگر در پی بهترین روش چاپ برای رسیدن به نتیجه مورد نظر خود هستید، با ما همراه شوید تا اطلاعات جامع تری پیرامون تفاوت چاپ فلکسی و چاپ افست به شما ارائه دهیم.
چاپ افست چیست؟
چاپ افست که به آن لیتوگرافی هم گفته میشود، تکنیکی برای چاپ انبوه است که در آن رنگها و تصاویر به کمک غلتکهای معینی روی صفحات فلزی حرکت کرده و موجب چاپی باکیفیت و زیبا میشوند. این نوع شیوه چاپ برای چاپ مقادیر زیادی از صفحات مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
چاپ فلکسی چیست؟
چاپ فلکسی یک روش چاپ دیجیتال است که اغلب برای تولید تابلوها و بنرهای تبلیغاتی بزرگ در فضاهای باز مورد استفاده قرار میگیرد. چاپ فلکسی نوعی چاپ است که بیشتر برای تبلیغات به کار گرفته شده و موادی از جنس pvc است، انعطافپذیری بسیار خوبی دارد و نور به خوبی از آن عبور میکند. چاپ فلکسی داخل یک محفظه قرار میگیرد که ابعاد آن مناسب با ابعاد چاپ است. در پشت این محفظه سیستم نور تعبیه میشود تا در شب هم به خوبی قابل رویت باشد.
چیستی رول آپ و پاپ آب و تفاوت آن دو
تفاوتهای عمده چاپ افست و فلکسی
با توجه به گسترش رقابت در میان کاربران، تقاضا برای چاپ روی انواع سطوح مختلف مانند؛ کاغذ، منسوجات و حتی ظروف به طرز چشمگیری رو به رشد است. دو نوع از پرطرفدارترین شیوههای چاپ افست و فلکسی هستند که هر یک دارای معایب، مزایا و تفاوتهایی هستند که در ادامه به چند تفاوت عمده آنها پرداخته میشود.
تفاوت در جوهر چاپگرهای افست و فلکسی
دستگاههایی که چاپ افست را انجام میدهند، قابلیت استفاده از هر جوهری را ندارند به طوری که فقط باید از روغنهای چرب و تصفیه شده برایشان استفاده شود. این محدودیت در نوسانات قیمت بازار در امر خرید جوهر از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا گاهی ممکن است این نوع روغن در بازار یافت نشود.
چاپگر فلکسی در این زمینه محدودیت چندانی ندارد و به راحتی از انواع جوهرها برای آن به کار گرفته میشود. این امر برای کسانی که در پی کاهش هزینههای مصرفی هستند، نقش بسیار مهمی دارد. زیرا کاربران میتوانند با بررسی قیمت جوهرهای موجود در بازار بهترین جوهر را مطابق توان اقتصادی خویش انتخاب کنند.
تفاوت چاپ افست و فلکسی از جهت کار با دستگاه
افرادی که روی دستگاه چاپ فلکسی کار میکنند، نیازی به تخصص و مهارت زیادی ندارند و افراد مختلف به آسانی میتوانند با چاپگرهای موجود در این زمینه به کار بپردازند؛ زیرا بیشتر مراحل چاپ به صورت اتوماتیک و توسط دستگاه پیش برده میشود.
سرعت عمل دستگاه فلکسی نسبت به افست بسیار بالاتر است بنابراین، در مدت زمان کوتاهی کاربران میتوانند تعداد بالایی از محصولات مورد نظر خود را به چاپ برسانند. این موضوع در چاپهایی با تیراژ بالا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تفاوت در شیوه نگهداری از دستگاه چاپ فلکسی و افست
دستگاههایی که چاپ فلکسی را انجام میدهند، نیازی به نگهداریهای سخت و دشوار ندارند و متصدیان آن به راحتی میتوانند در طولانیمدت از آن استفاده کنند؛ بنابراین اگر در پی دستگاهی با طول عمر و کارکرد بالا هستید میتوانید با خیالی آسوده دستگاه چاپ فلکسی را خریداری کنید. در مقابل دستگاه چاپ افست برای کارکرد درست به نگهداری و مراقبت خیلی دقیق نیاز دارد؛
زیرا در شرایط نامناسب محیطی صفحه آن دچار اکسیداسیون شده و خراب میشود. رعایت تمامی نکات مهم در زمینه نگهداری از دستگاه چاپ افست احتمال افزایش هزینههای مصرفی را بالاتر میبرد. کاربرانی که دارای این نوع دستگاه چاپ هستند، بهتر است از استانداردهای نگهداری از دستگاههای حساس چاپ آگاهی کامل داشته باشند.
تفاوت هزینههای مصرفی چاپگر آفست و فلکسی
بهرهوری از دستگاه چاپ فلکسی در مقایسه با آفست به دلیل عمر بالا و قابلیت استفاده از انواع جوهرهای مختلف صرفه اقتصادی بسیار خوبی دارد؛ همچنین مدت زمان خشکشدن جوهر در چاپ فلکسی خیلی کم بوده و در مدت زمان کوتاهی متصدیان دستگاه میتوانند سود شغلی بهتری داشته باشند.
در نظر گرفتن تفاوت هزینههای بین چاپگر فلکسی و افست برای افرادی که مقاصد اقتصادی بالا دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است. چاپگر فلکسی نسبت به افست در زمینههای گوناگون برتری و مقرونبهصرفه بودن خود را به ثبات رسانده است که ارزش خرید آن را تا حد زیادی افزایش میدهد.
تفاوت چاپ فلکسی با افست از نظر کاربرد
چاپ فلکسی بهعنوان یکی از پرکاربردترین و بهترین روشهای چاپ در صنایع مختلف به شمار میآید. استفاده از این تکنیک چاپی برای تولید انواع بیلبوردهای تبلیغاتی و تابلو رایج است. همچنین کاربران میتوانند در فضاهایی که نور کمی دارند از چاپ فلکسی برای پوسترهایی با قابلیت تعبیه نور، استفاده کنند. از مهمترین کاربردهای تابلوهای فلکسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- استندهای تبلیغاتی در فروشگاه، جشنوارهها و همایشهای عمومی گوناگون دارای بنرهایی با چاپ فلکسی هستند.
- به کار گرفتن چاپ فلکسی برای تولید بیلبوردهای خیلی بزرگ تبلیغاتی در خیابان و آزادراهها بلامانع است.
- ساخت بک لایت و دیگر لوازم دکوری با استفاده از چاپ فلکسی بهتر و جذابتر انجام میشود.
چاپ افست یکی از بهترین روشها برای چاپ بر روی مواد مختلف با تیراژ بالا است؛ به طوری که میتوانید با حفظ کیفیت و کمیت آثار چاپی خوبی را در محصولات چاپ شده بر جا بگذارید. مهمترین کاربردهای چاپ افست شامل موارد زیر است.
- یکی از مهمترین کاربردهای این روش چاپ کتاب است که در تیراژ بالا و کیفیت عالی میتوان از آن استفاده کرد.
- انواع پاکتهای بستهبندی از دیگر کاربردهای مهم چاپ افست محسوب میشود.
- انواع کارتهای دعوت به زیبایی، شفافیت و وضوح بسیار بالا به روش آفست تولید و منتشر میشوند.
- ابزارهای تبلیغاتی مانند؛ بروشور، کاتالوگ و پوستر با کمک چاپ افست تولید شده و به دست مخاطبان میرسد.
سخن پایانی
چاپ افست و فلکسی در زمینههای مختلفی مثل هزینه، نوع جوهر، شیوه نگهداری، راحتی کار با دستگاه و سرعت با هم تفاوتهایی دارند. هر دو روش برای چاپ محصولات با تیراژ بالا مناسب هستند، اما کیفیت چاپ و زیبایی به شیوه افست نسبت به فلکسی در سطح بسیار بالاتری قرار دارد. کاربران و متصدیان چاپ افست بهتر است از هزینه بالای جوهر، تخصص در کار، نگهداری از دستگاه هم غافل نشوند.
سوالات متداول
- چاپ افست و فلکسی از چه جهاتی با هم تفاوت دارند؟
این دو روش چاپ اگر چه اهداف مشترکی دارند اما از جهت هزینه، شیوه کار با دستگاه، وضوح، زیبایی، جوهر و ماندگاری تفاوتهایی با هم دارند.
- کدام شیوه چاپ در برابر نور و آب مقاوم است؟
چاپ فلکسی به دلیل استفاده از مواد مقاوم بهویژه در برابر نور خورشید و شرایط جوی مانند باران و باد، بسیار مقاوم است و میتواند مدتزمان طولانی در فضای باز مورداستفاده قرار گیرد.
- چاپ افست چه کاربردهایی دارد؟
چاپ افست برای کتابها، مجلات، بروشورها، کاتالوگها و روزنامهها که نیاز به کیفیت بالایی دارند، به کار میرود.